10 manieren om uw hond er op zijn best uit te laten zien in de trimsalon

Trimsalon Uithoorn

Honden zijn net als mensen in die zin dat ze van tijd tot tijd moeten worden verzorgd. Maar, in tegenstelling tot mensen, kunnen ze u niet vertellen wanneer ze het gevoel hebben dat hun haar een beetje te lang wordt of wanneer ze een irritant kriebelend gevoel in een van hun oksels hebben! Het is dus aan u als baasje om ervoor te zorgen dat uw hond er altijd op zijn best uitziet. Als u ooit met uw hond naar de trimsalon bent geweest, weet u hoe belangrijk het is om een gerenommeerde professional te vinden die begrijpt wat de beste snit en stijl is voor uw hond. Gelukkig zijn er veel uitstekende hondenverzorgingsdiensten met deskundige en goed opgeleide medewerkers die u kunnen helpen de juiste look voor uw hond te kiezen.

Vind een goede trimsalon.

De eerste stap in het trimproces is het vinden van een trimsalon in Uithoorn die u en uw hond leuk vinden. Zoek uit of de trimsalon ervaring heeft met het trimmen van honden en wat voor diensten er worden aangeboden. De meeste trimsalons bieden baden, scheren, nagels knippen, tanden poetsen, oren schoonmaken, enz. Vraag wat voor shampoos en conditioners ze gebruiken. Sommige trimmers gebruiken shampoos en conditioners die te hard zijn voor de huid van een hond. Zorg ervoor dat de trimsalon weet welk type vacht uw hond heeft en welke stijl het beste voor hem is. Als u een hond heeft die speciale verzorging nodig heeft, zoals een oudere hond, een dove hond of een blinde hond, zorg er dan voor dat de trimsalon op de hoogte is van zijn behoeften.

Borstel uw hond regelmatig.

Het borstelen van de vacht van uw hond is een uitstekende manier om hem gezond te houden en hem er goed uit te laten zien. Veel rassen moeten dagelijks geborsteld worden, terwijl andere maar één keer per week of om de week geborsteld hoeven te worden. Maar wat het ras ook is, uw hond zal er veel baat bij hebben als hij regelmatig wordt geborsteld. Naast het feit dat de vacht van uw hond er goed blijft uitzien, helpt regelmatig borstelen ook klitten en verharen te voorkomen, de kans op haarballen te verkleinen en het aantal bezoekjes aan de trimsalon te verminderen. Borstelen helpt ook om de band tussen u en uw hond te versterken.

Bepaal een stijl voordat u gaat.

Voordat u met uw hond naar de trimsalon gaat, moet u beslissen welke stijl u hem wilt geven. Een border collie, bijvoorbeeld, zal er waarschijnlijk beter uitzien met een schaarknipbeurt dan een poedel. Als u wilt dat uw hond op een poedel lijkt, moet u met hem naar een poedel trimsalon. Praat met de trimsalon over de stijl die u voor uw hond wilt. Als u niet zeker weet welke stijl het beste is voor uw hond, kan de trimsalon u helpen beslissen.

Kies de juiste shampoo in conditioner.

Een van de belangrijkste dingen die u kunt doen om het comfort van uw hond bij de trimsalon te garanderen, is ervoor zorgen dat hij gebaad en geborsteld is (indien nodig) voordat hij gaat. De trimsalon zal uw attentheid waarderen, en uw hond zal veel meer ontspannen zijn als hij weet dat hij schoon is. U moet speciale shampoos en conditioners gebruiken die voor honden zijn gemaakt. Humane shampoos en conditioners bevatten chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor uw hond.