De vacht van uw hond verzorgen

Bruine En Witte Amerikaanse Pit Bull Terrier Met Bruin Kostuum

Honden hebben verschillende soorten vachten. Ze verharen hun ondervacht op regelmatige basis en verharen hun bovenvacht alleen wanneer ze van streek zijn. Dit is het moment waarop u, de eigenaar, moet beginnen met het leren over het verzorgen van uw hond.

Het ras van uw hond kan van invloed zijn op het type vacht dat hij heeft. Sommige honden hebben lang haar en andere hebben kort haar. De frequentie waarmee uw hond verhaart kan ook een rol spelen bij het type vacht dat hij heeft. Sommige honden verharen heel weinig, terwijl andere juist veel verharen.

Als uw hond veel wordt blootgesteld aan wat er in huis en/of buiten in de tuin gebeurt, dan zal zijn vacht waarschijnlijk niet hetzelfde blijven als hij binnen is. Hij zal zo veel mogelijk verharen, waarschijnlijk meer dan wat dan ook. Het verharen wordt zo’n probleem dat ik voorstel om uw hond altijd te borstelen. Terwijl u hem borstelt, borstelt u eigenlijk zijn vacht.

Als ik zeg borstelen, heb ik het over een routine van borstelen, baden, kammen en vaak zelfs nog eens borstelen na een bad. Dit is een voortdurend proces. Je zou zelfs kunnen ontdekken dat je er een voorliefde voor krijgt. Ik vind dat.

Baden is een ander verzorgingsproces dat met veel zorg moet worden behandeld. Als u een hondenshampoo gebruikt, kan dat de natuurlijke oliën uit zijn vacht halen en een droge huid veroorzaken. Gebruik een zeepvrije hondenshampoo tot hij schoon is.

Kammen kan ook een zeer goede verzorging zijn. Het stimuleert de doorbloeding van de huid waar elke hond van houdt. Begin met zachtjes kammen in de richting van de haargroei.

Borstelen kan bestaan uit het kammen van zowel het haar als het lichaam. Begin met zachte borstelharen die niet te breed zijn. vlassig of afwijkend gekleurd haar kan worden verwijderd. Het kan zijn dat u specifieke soorten haar op uw hond wilt aanpakken. Specifieke soorten haar op uw hond vereisen dat u het specifiek kamt. Gebruik een kam met brede tanden. Deze kam trekt losse haren uit de huid. Oefen echter niet te veel druk uit tijdens het borstelen. Als u te hard trekt, kunt u letsel veroorzaken. Gebruik indien nodig een mattenverdeler.

Grote matten haar moeten worden gescheiden door een kam of borstel. Als u de mat alleen borstelt en niet afbreekt, kunt u in de toekomst problemen krijgen met het niet afbreken van de mat. Gebruik een kam met scherpe tanden. Als u een grote mat afbreekt, kan het dier omvallen en zich verwonden.

Voor kleine en middelgrote honden zijn kleinere borstels geschikt. U zult merken dat de kraag gemakkelijker te gebruiken is voor kleinere honden. De bredere borstel is het beste voor een middelgrote hond.

Veel plezier met het borstelen van uw hond. Er zijn allerlei verschillende borstels, kammen en scharen. Neem wat kauwspeeltjes mee voor u en uw hond om te genieten van het borstelen. Neem wat lekkers mee om uzelf mee te belonen. Ik stel voor een runderhuid of een hondensnack. Hondentrimmer IJsselstein

Vergeet niet advies in te winnen bij uw dierenarts over het juiste type borstel, kam en/of schaar voor uw specifieke hond.