Hoe train je een overstuur hond

Veel mensen hebben, wanneer ze leren hoe ze een onzekere hond moeten trainen, moeite om uit te vinden hoe ze dat precies moeten doen. De problemen ontstaan doordat de eigenaar te veel van zijn eigen emotionele toestand loslaat. Dit is moeilijk voor sommige mensen, maar uitzoeken hoe je precies omgaat met de onzekerheden van je hond is belangrijk. We weten allemaal dat kaas een geweldige manier is om een angstig buikje te kalmeren.

1) Voelt uw hond zich al veilig in zijn omgeving?

Een veilige hond zal zich net zo op zijn gemak voelen met u in de buurt, als met iemand anders. De juiste socialisatielessen moeten altijd de mogelijkheid bieden om uw hond geleidelijk te desensibiliseren voor het verkennen van nieuwe ervaringen. Hij zal er vertrouwen in hebben dat u hem niet alleen zult laten en dat u hem niet zult straffen.

2) Aan welke andere situaties zou u uw hond geleidelijk moeten blootstellen om het vertrouwen te krijgen dat hij nu heeft?

De onzekerheden van uw hond kunnen veroorzaakt worden door dingen zoals:

a) Ander beangstigend gebeten te worden door een vreemde hond tijdens een bezoek aan de dierenarts.

b) Honden die dominant zijn. Ongepaste straffen tijdens de training.

c) Een omgeving gevuld met angstige afleidingen.

d) De dierenarts, de trimsalon of een andere verzorger haast zich naar de hond toe.

In ieder geval is het belangrijk om dit als een leermoment te gebruiken om uw hond voorzichtig op zijn gemak te stellen met deze dingen. Laat eerst toe dat de aanblik van deze dingen hem stress bezorgt. veroorzaakt hem ongewenst gedrag. Introduceer dan langzaam onbekende dingen die hem stress bezorgen totdat hij er geen stress meer van heeft.

3) Wat zijn uw doelen?

Bij het leren trainen van een onzekere hond moet je een specifiek doel en plan hebben om hem te helpen dit te bereiken. Dit zal in de volgende sectie worden besproken.

4) Vlucht, ontwijking of fysieke manipulatie.

De hond die vluchtig is kan proberen de situatie die dit veroorzaakt te vermijden, zoals de aanblik van de trimsalon of dierenarts. Hij kan wegrennen. Of, als hij bang is, kan hij proberen te bijten. Een hond die vermijdingsgedrag vertoont zal er alles aan doen om het probleem niet onder ogen te hoeven zien.

De hond die vluchtig of vermijdend is, kan in feite proberen om elke situatie die ook maar een beetje stress kan veroorzaken, zo veel mogelijk te vermijden. Hij is, in feite, toegewijd aan een leven van vermijding. Dit is geen gedrag dat zal eindigen in een gelukkig einde. Het zal hem in feite stress bezorgen en, als hij ouder wordt, een emotionele instorting.

Als u denkt dat uw hond in een van deze categorieën past, dan heeft u gelijk. Maar voordat u boos wordt op uw hond of veel tijd besteedt aan het schreeuwen tegen hem, haal dan diep adem en zorg ervoor dat u uw geduld niet misbruikt.aring in de frisbee en gooi hem in de lucht zodat uw hond er achteraan rent en hem van u afpakt.Als dat u was die hem trainde, heeft u niet het juiste gedaan. U moet altijd de controle houden.

die het gezeur van een hond is ontgroeid om naar buiten te gaan en “zaken te regelen”.

Lees meer:

gedragstherapie voor hond

bio vlees voor honden Zwolle