Hoe uw hond te trainen om te stoppen met trekken aan de lijn

We weten allemaal dat hondentraining consistentie vereist. Dus, als u uw hond wilt trainen om netjes te lopen, is het MaZter tuigje het antwoord. Het is super comfortabel voor uw hond en zeer bevorderlijk voor de training.

Als hondeneigenaar die al heel lang een hond heeft, heb ik altijd een riem gebruikt om mijn hond te trainen. Ik vond dat een hond de vrijheid moest kunnen ervaren zonder eeuwig aan mij vast te zitten. Toen ik mijn hond voor het eerst trainde, was hij jong en vol energie. Nu hij ouder is, is hij rustiger en heeft hij zijn gedrag goed onder de loep genomen. Ik laat hem rennen en achter zijn eigen staart aanzitten als hij wil, maar hij weet dat ik de baas ben en hij niet. Met een Maxtile hondentuigje is hij eindelijk vrij om te genieten.

Met een Maxtile tuigje vind ik echt dat honden niet aan de lijn moeten trekken. Honden vinden het heerlijk om achter dingen aan te rennen, en dat is wanneer ze achter de kat van het blok aan gaan. Dus ik gebruik het Maxtile tuigje echt om hem te trainen mij te volgen. Hij mag niet meer trekken, en hij vindt het leuk!

Houdt u er rekening mee dat er veel hondentuigjes op de markt zijn. Het is gewoon populair aan het worden om modieuze en goed opgevoede honden uit te laten. Net zoals steeds meer mensen zich bewust worden van de relatie tussen de mens en zijn hond, is dat ook het geval. In een niet al te ver verleden werd een zweep gebruikt om een hond te corrigeren. Die praktijk is echter afgeschaft.

Hondentuigjes kunnen een antwoord zijn op veel van uw trainingsproblemen. Er is een harnas voor elke trainingsbehoefte. Of u nu een riem gebruikt of niet, het trainen van een hond om aan de lijn te lopen kan zonder al te veel moeite worden gedaan. Ik ben echt verbaasd als ik zie hoe goed hun honden getraind zijn. Ze zijn zo blij dat ze hun baas kunnen behagen en ze begrijpen waarvoor ze worden opgeleid.

Honden gebruiken hun lichaamstaal om hun baasjes te laten zien wat ze denken. Als u uw hond goed in de gaten houdt, weet u hoe hij zich voelt en wat hij wil doen. Als uw hond zich niet vermaakt, heeft hij waarschijnlijk beweging nodig. Hij zal echter ook redenen naar voren brengen waarom hij niet aan de lijn zou moeten lopen. Als je kijkt naar honden die dicht bij een afrasteringslijn lopen, dan maken ze het hek vast om aan de andere kant te komen. Je moet complexer zijn dan dat.

Honden zijn erg slim. Ze kijken naar je en ze pikken energie op. Als je echt goed kijkt naar waar je viervoetige vriend zich beweegt in je huis, vlak voordat hij gaat zitten of staan, is hij waarschijnlijk aan het bedenken hoe hij sneller moet bewegen of hoe hij zich moet terugtrekken. Dat is het moment waarop u hem moet opvoeden. Zorg ervoor dat hij rustig is. Houd hem op een comfortabele afstand, zodat hij weet dat hij niet zomaar rond rent. Geef hem dan het commando om te lopen en let op hem. Als hij zijn lengte begint te veranderen, beweeg hem dan snel terug naar de optimale lengte. Dit kan enige tijd duren, maar uiteindelijk zal hij het goed doen. Als hij eenmaal doorheeft dat het niet de bedoeling is dat hij trekt, zal hij een veel betere wandelaar worden!

Nu wil je met hem gaan wandelen. Begin langzaam, in de buurt, net buiten uw tuin. Zorg ervoor dat je het commando geeft om te wandelen. Als hij trekt aan de riem stop en zeg nee. Laat hem zitten. Dan laat je hem zitten en blijven. Probeer het dan nog een paar keer. Zodra hij het goed heeft, geef hem veel lof en een traktatie.

Nu weet u hoe u uw hond kunt leren te stoppen met trekken aan de lijn. Je zult hem moeten laten stoppen in de buurt. Dat zal veel oefening en conditionering vergen. Laat hem stoppen op uw teken om te rusten. Dat zal hem helpen bij zijn taak te blijven.

Misschien moet je hem helpen te leren luisteren naar je commando’s. Dat zal tijd kosten, maar gebruik alle traktaties die je kunt krijgen en vergeet hem niet veel complimentjes te geven. Hij zal op weg zijn. Houd uw commando’s consequent en al snel zult u een hond hebben die gemakkelijk uit te laten is.

Lees meer:
Kong