Hoe verzorg je je puppy

De meeste puppies worden eerst thuisgebracht in een zachte doos. Ze worden al snel naar een droge winkel met puppyshampoo gebracht en laten zien hoe ze moeten baden. De meeste mensen realiseren zich niet hoe zacht het haar van een puppy is totdat ze kleine bolletjes vacht in huis beginnen op te merken. Elke keer als de puppy een bad krijgt, is zijn haar een beetje zachter en rommeliger! In deze jonge fase moeten ze nog met zorg worden behandeld.

Om uw puppy te verzorgen zonder hem pijn te doen, hebt u de volgende producten nodig:

– Kam – borstel of kam met lange haren – tondeuse – tondeuse met afgeronde uiteinden – schaar – puntige bladen

De grootte van de tondeuse en het lemmet moeten van tevoren worden bepaald. Meestal is de puppy te klein om een tondeuse van normale grootte te gebruiken, dus gebruik ik de gewone tondeuse. Begin bij de kop van de puppy en werk zo naar de achterkant van de nek. Ga in een hoek zodat het haar niet in de war raakt.

Het is heel belangrijk dat u de Puppycursus Den Haag in de gaten houdt terwijl u zijn vacht trimt. Als u tekenen ziet dat de puppy zich probeert te verstoppen of te bewegen, breng hem dan terug naar de plaats waar u bent begonnen, zodat de puppy zich niet opnieuw verstopt tijdens de trimprocedure.

Wanneer u klaar bent met het trimmen, borstelt u de vacht van de hond zoals hij van nature gegroeid is. Als u een kortharige hond hebt, of een crèmekleurige hond, kan het iets langer duren omdat deze kleuren van nature aan het haar trekken. Vermijd langharige honden, want het is moeilijker om de ondervacht te vinden, en als u ernaar zoekt, ziet u hem misschien niet.

Het is niet nodig de hond wit te borstelen omdat het een instinctieve kleur is. De verschillende kleuren van de vacht moeten een opvallend kenmerk zijn. Wit is voor dieren met een beperkt kleurenzicht en is niet geschikt voor rassen zoals Duitse Doggen. Dan is er nog de kleur van de vacht. Als deze wit is, zal de hond een andere kleur hebben, ongeacht zijn vachtkleur. Bijvoorbeeld, Duitse Herders zijn wit in black and tan, en vaak wit in tan, zwart en goud, en blond. De kleur van een hond moet een belangrijk kenmerk zijn. Het zou geen goed idee zijn om een witte hond te overwegen voor een familie huisdier, omdat de kleur onmiddellijk de aandacht zal trekken van elke waarnemer.

Vachtverzorging is ook een belangrijke reden voor regelmatige vachtverzorging. In tegenstelling tot veel hondenrassen hoeft het korte haar van de hond niet te worden geschoren en geborsteld. In plaats daarvan is het een ideale gelegenheid om de huid en de fijne haren te inspecteren op eventuele tekenen van problemen en vervolgens uit te zoeken welke maatregelen moeten worden genomen.

Haren borstelen is een andere veel voorkomende verzorgingsactiviteit voor honden. Sommigen denken dat het borstelen van het haar van de hond om het dode haar te verwijderen geen goed idee is. Meestal is dit idee onzin omdat het verwijderen van het dode haar het allergeen van de huid niet zal verwijderen. Om het te verwijderen, gebruikt u een gedreven C-klem, of u kunt het losse haar wurgen door het met een pincet vast te pakken. Niet trekken. U kunt borstelen, maar u moet een snelheid gebruiken die gebruikt wordt voor het verwijderen van het allergeen. Bijvoorbeeld, met een gedreven C klem mag er niet aan getrokken worden. Met wurgklemmen kunt u de pezen, spieren en huid gemakkelijk vastgrijpen en wurgen. Dus pas op, niet verstoppen, want het is gemakkelijker te wurgen dan te drijven.

Door het hele plaatje te onderzoeken en alle aspecten in aanmerking te nemen, zullen de oorspronkelijke oorzaken niet worden opgehelderd. Maar het eindresultaat zal handig zijn om te begrijpen.