De Border Collie

Gedragstherapie honden

Zoals de Tundra een inbreker doet geloven dat hij te maken heeft met een beperkte maar machtige kracht, zo doet ook de Border Collie de beginner geloven dat hij te maken heeft met een beperkte maar machtige kracht. Deze honden zijn natuurlijk de gevaarlijkste van alle jachthonden, en als zodanig moeten zij op de best mogelijke manier worden getraind, en dit is wat ik zal proberen te doen aan het begin van dit artikel.

Ik zal verder niets zeggen over de Border Collie en alleen stellen dat de training van deze honden moet beginnen bij het hoofd en het achterste van het dier, dat wil zeggen, het fokken niet de training. Waar de eigenaar van een Border Collie pup zich van bewust moet zijn, is dat de hond zeer actief is en wel veel beweging nodig heeft, maar geen overdreven controle op de overdaad van de beweging.

Een van de gebreken van de Border Collie is dat het een zeer opwindende hond is, een uitstekende jachthond en een hond die veel aandacht en training vraagt, maar zich beperkt tot het terrein van de eigenaar en generaler begeleiding en in werkelijkheid een tamelijk timide hond is, verlegen van aard. Dit is wat in het verleden de zichtbaarheid van dit ras heeft belemmerd als Ras de hekken, springt over de hekken en passeert de “terriers” op volle snelheid.

Maar men moet niet vergeten dat de ouderwetse, traditionele Border Collie werd gefokt voor het uitdrijven van wild of het volgen van hazen en in de netten die alleen al kunnen oplopen tot vijfenveertig hectare en meer. Dit vereist een dier van enorme afmetingen en een snelle loper, maar Border Collie’s zijn normaliter een veel kleiner dier, dat slechts enkele uren kan lopen en de Entericult Border Collies zijn normaliter iets groter en kunnen daarom gemakkelijk over de meeste hekken lopen zonder problemen.

Dit is het type hond waar Border Collie’s normaal gesproken onaangenaam tegen zijn, het zijn zeer sterk beschermende wezens en zullen geen twee keer nadenken voordat ze herrie schoppen om te beschermen wat zij als hun “hol” beschouwen, maar dit is een eigenschap die hen tot zeer goede waakhonden kan maken, ze zijn niet zo snel geneigd het kind met de zweep te slaan, maar ze zullen je waarschuwen voor elke “ergernis” door te blaffen en in het rond te gaan. Dit is niet de hond om te kopen als u denkt dat uw kinderen het leuk zullen vinden om op hun schouders te zitten! Border Collies zijn ook gebonden aan de sporen en als je een jonge hond uitlaat op een moment dat hij de langzamere honden niet kan bijhouden is het een goed moment om een oudere, meer betrouwbare hond aan te schaffen die meer van de trektocht dan van de rit zal genieten. Hun fokken door de eeuwen heen heeft een hond geschapen die instinctief beter is in bepaalde omstandigheden, ze verdragen spanning zonder al te veel schade aan te richten en ze doen het het beste als ze thuis zijn, dus als u denkt aan een Border Collie, wens ik u veel plezier en geniet van uw tijd met uw nieuwe hond.